Vandaag was het weer zo mooi dat ik maar naar buiten ben gegaan om te fotograferen. Sinds een tijdje maak ik 360 graden panoramafoto’s. Ik gebruik hiervoor een digtale fotocamera (Kodak, EasyShare DX6490), statief (Velbon CX 660) en het programma The Panorama Factory V.

Je kunt hiermee relatief goedkoop panoramafoto’s maken. Ik loop ook wel tegen beperkingen op moet ik zeggen. Om op deze manier panoramafoto’s te maken neem ik zo’n 20 foto’s voor 1 panoramafoto. Je kunt je voorstellen dat op deze manier het erg lastig wordt om drukke plaatsen te fotograferen omdat mensen nu eenmaal niet stilstaan. Dat dit wel kan en ook gebeurt zie je op deze mooie site. Nu bijvoorbeeld in het teken van het WK. Als ik dit zie word ik helemaal jaloers. Een uitleg hoe je dat moet doen vind je hier.

Voor alle duidelijkheid. Vandaag heb ik de foto’s rondom Leusden gemaakt.