In het septembernummer van COS las ik dat de artikelen van COS nu ook online komen te staan. Ik moet zeggen dat ik daar erg blij mee ben. De artikelen zijn op deze manier nog toegankelijker voor onze studenten om te gebruiken in de studie.
Om de artikelen te bekijken moet je wel inloggen. De inloggegevens staan in het COS-blad en verandert elke maand.
Ik vraag me wel af hoe we dat op school gaan doen. Je hebt dan altijd de laatste COS nodig om in te kunnen loggen. Zou je als school geen algemene inlog kunnen krijgen? Inloggen op dit soort diensten moet echt zo laagdrempelig mogelijk worden gehouden. Een discussie op de scholenlijst over Teleblik bracht dit ook al een het licht (een logincode voor elke leerling). Ik ben ook benieuwd op welke manier de artikelen straks te doorzoeken zijn. Er staan nu al ruim 60 artikelen op de website. Als dit een paar jaar doorgroeit is het natuurlijk noodzakelijk een zoeksysteem erop te zetten.
Nu COS de artikelen al online aanbiedt hoop ik ook dat Vives hier snel mee komt.