Alle websites voor Thinkquest Docent en student zijn ingeleverd en staan online. Op 29 september wordt bekend gemaakt wie de webstrijd heeft gewonnen. Na een lange tijd heeft de Hogeschool Domstad ook weer een aantal inzendingen. Die zet ik hieronder even op een rijtje:

ICT in de klas

thinkquestdonrudy

Hoe houd je een spreekbeurt, boekbespreking en maak je een werkstuk? Dat wordt op deze site uitgelegd door Don Zuiderman en Rudy van de Werken.

Van mond tot kont…

thinkquestilona

Wat gebeurt er in je lichaam als je iets hebt gegeten? Ilona de Groot legt op deze website precies uit wat er gebeurt.

Klink als…

thinkquestkim

Een muzikale website over de vraag waarom mensen eigenlijk naar muziek luisteren. De site is gemaakt door Kim Houtzager (van de Hogeschool Domstad) en Cloé (zij studeert HBO Psychologie in Eindhoven).

Naast onze inzendingen zijn er nog 21 andere inzendingen te bewonderen.

Ik heb wel het idee dat er minder educatieve websites zijn te bewonderen in vergelijking met voorgaande jaren. Ik heb geen idee waardoor dat komt. Maar doet me wel nadenken over andere vormen. Nu ik zelf zo druk bezig ben met WikiKids denk ik: zou het niet handig zijn om de inhoud van al die educatieve websites in WikiKids te gieten? Voordeel daarvan is dat deelnemende teams verder kunnen bouwen op de inhoud van voorgaande jaren, ze makkelijk naar elkaar kunnen verwijzen en updates makkelijk kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast kunnen teams nog altijd de opdrachten en interactieve elementen maken en die laten integreren met WikiKids.