Voor de vakantie hebben alle docenten die meedoen aan delaptoppilot hun laptop gekregen. In de voorjaarsvakantie ben ik de laptop naar eigen smaak gaan inrichten. Ik heb verschillende programma’s erop gezet die ik graag standaard wilde gebruiken (bijvoorbeeld Google Earth, Irfanview, Feedreader). Omdat ik extern werkte pakte de laptop direct voor het installeren van de programma’s de D-partitie van de harde schijf. Ook heb ik er voor gezorgd dat ik met de laptop op het draadloos netwerk in mijn huis kon. Dit was een kwestie van cd-rom draaien en de juiste inloggegevens invoeren.
Deze week ben ik weer aan het werk gegaan op de Hogeschool Domstad. Ik was erg benieuwd hoe het hier zou gaan. Op mijn bureau lag al een netwerkkabel klaar en stroomkabel waarop ik mijn laptop kon aansluiten. Heel handig. Het inloggen op het netwerk lukte ook prima.
Ik zag dat op mijn bureaublad de icoontjes van de snelkoppelingen die ik bij de externe versie wel zag, hier niet zichtbaar waren. De programma’s konden wel worden opgestart via de Verkenner. Ik zal deze week eens kijken of ik ze ook in de netwerkomgeving zichtbaar kan krijgen op mijn bureaublad.
Er waren ook nog een aantal punten waar ik tegen aanliep. Zo moet er nog een laptophouder komen en een los toetsenbord voor de ARBO-vriendelijke omstandigheden. Ze zijn besteld dus dat komt deze week waarschijnlijk ook wel.
Waar ik ook tegen aan liep was dat mijn usb-stick niet werd herkend als ik was ingelogd op het netwerk. Even de helpdesk gebeld en naar dit probleem gekeken. Het bleek dat de poort waarop de USB-stick aangesloten kon worden al door het netwerk bezet werd. Extern had ik hier natuurlijk geen last van. Als tussenoplossing is nu de schijf die aan mijn usb-stick is gekoppeld veranderd (in plaats van G is mijn usb-stick nu te vinden onder B). Dit is waarschijnlijk nog niet de definitieve oplossing. Ook de externe harde schijf gaf dit probleem. Die hebben we nu de letter X mee gegeven. Wat de definitieve oplossing zal worden weet ik nog niet. We wachten nog maar even af.