Deze week hebben we de derde voorbereidingsbijeenkomst gehouden voor de Marokkoreis. Deze Marokkoreis maakt Hogeschool Domstad elk jaar in het kader van Internationalisering en Intercultureel onderwijs. In Marokko bezoeken we in april verschillende steden, basisscholen en lerarenopleidingen. Met één lerarenopleiding hebben we ook van te voren contact. Dit is de lerarenopleiding in Al Hoceima.Grotere kaart weergeven

In de voorbereidingsbijeenkomst van deze week stond het contact met Al Hoceima centraal. Via Surfgroepen hebben we met elkaar gecommuniceerd. Dat had nogal wat voeten in de aarde moet ik zeggen. Het makkelijkste was het natuurlijk geweest als we van de videoconference-omgeving (Breeze) gebruik hadden kunnen maken. Maar de internetverbinding op de lerarenopleiding in Marokko is zo traag dat dit geen optie was. Daarom hebben we gebruik gemaakt van het forum. Het was een eerste voorzichtige verkening van de mogelijkheden van Surfgroepen in verband met de voorbereiding op de Marokkoreis. Het forum werkte prima en iedereen kon er makkelijk mee aan de slag. Het enige probleem was dat iedereen aangemeld moest worden. Ik had van te voren al de aanvragen verstuurd maar nog lang niet iedereen had zich ook al aangemeld. Daarom liepen we enige vertraging op en was het maar goed dat Ada (de organisator van de reis) al vast op een aparte laptop het contact onderhield met Marokko.

Ik denk dat het belangrijkste is dat de studenten met elkaar hebben kennis gemaakt. Al was het maar op een heel basaal niveau. Er zijn nog niet echte inhoudelijke discussies losgebarsten. Maar ik denk wel dat het de betrokkenheid bij de reis van beide kanten heeft verhoogd.


Studenten uit Marokko

studenten_marokko

Studenten uit Nederland (en docenten)

etudiants_hollandais001