Vandaag heb ik met een klas tweedejaars studenten in één uur een podcast gemaakt op de Apple met Garageband. De meeste studenten hadden hier nog nooit mee gewerkt. Ook voor mij was het de eerste keer dat ik met studenten een workshop verzorgde met de Apple. We zijn nu een Regionaal Training Centre en dat betekent dat we cursussen geven in het werken met de Mac.
De opdracht van deze les past binnen het thema “vakoverstijgend werken”. Studenten leren hoe ze met projectonderwijs en verhalend ontwerpen aan de slag kunnen. Wij vertellen ze hoe ze hierbinnen ICT kunnen integreren. In de vorige les heb ik het theoretische kader neergezet van het digitaal werkstukkenonderwijs. Deze keer zijn we concreet aan de slag gegaan.
De studenten kregen van mij een korte klassikale instructie waarin de belangrijkste onderdelen werden uitgelegd (de opnameknop, het spoor waarin het geluid komt te staan en de loopbrowser). Daarna zijn de studenten zelf aan het werk gegaan om een interview samen te stellen. Uiteindelijk hebben ze van de interview een mp3-tje gemaakt. Daarna was de tijd al weer om. Het was in de korte tijd niet mogelijk om het ook nog online te zetten. Dat heb ik voor ze gedaan. Ik zoek nog wel naar een fraaiere oplossing dan nu. Nu staan de mp3-tjes bij SURFgroepen en de player komt bij Odeo vandaan. Misschien iemand een goede tip?

De podcasts zoals die gemaakt zijn staan hieronder.