Vandaag ben ik bezig geweest met het voorbereiden van een les voor de eerstejaars studenten. Deze les is de de eerste les van thema 3: Lesgeven en begeleiden. Wij laten zien wat de mogelijkheden zijn van ICT hierbij.
In de eerste les zetten we het kader neer, gaan we aan de slag met een stukje theorie, vertalen dit naar een praktijkvoorbeeld en reflecteren weer op dit geheel. Was ook bezig om een leuke opening te bedenken voor de les. Dacht daarbij aan Augmented Reality omdat ik denk dat dit ook een grotere rol kan gaan spelen in het onderwijs. Was op zoek daarom naar wat inspirerende voorbeelden. Kwam toen via via op de site van Cellagame uit. En zag dat zij augemented reality games ontwikkelen voor de Nokia (Symbian). Ik heb de toepassing gedownload en de bijbehorende figuren uitgeprint. En zowaar: ik zag ze vliegen. De objecten die via mijn Nokia in beeld voor mij verschenen. Een leuke ervaring moet ik zeggen. Nog niet echt heel inhoudelijk maar was al blij dat ik zoiets, zo snel op mijn mobiel werkend had gekregen.Ga er verder nog eens wat mij experimenteren.

Voor de les denk ik dat deze toch geschikter is: