Op 13 maart zijn de nationale rekendagen. Samen met twee studenten van Hogeschool Domstad ga ik een workshop verzorgen over de mogelijkheden van Rekenen en ICT. Specifiek gaan we het hebben over meten en meetkunde met de programma’s Google Earth en Sketchup.
De studenten hebben lessen uit de methode uitgezocht die ze willen verrijken met deze programma’s. Ik ben erg benieuwd wat er uit komt.
Zelf ben ik ook al aan de slag gegaan met het programma Sketchup. Het biedt, naar mijn idee, mooie mogelijkheden. In deze post alvast een voorbeeld.
Het is mogelijk om in Sketchup een animatie te maken. Dat houdt in dat je verschillende standpunten van een object dat je in Sketchup hebt gemaakt, na elkaar kunt laten zien. De optie van het maken van een Animatie vind je in het menu onder View >> Animation.
Met deze optie heb ik de verschillende oppervlaktes op een rijtje gezet. Beginnend bij een vierkante millimeter en eindigend bij een vierkante kilometer. Ik denk dat dit goed gebruikt kan worden ter illustratie op een digitaal schoolbord. Hier kun je het bestand openen. In een tweede bestand heb ik bij de verschillende oppervlaktes ook afbeeldingen toegevoegd. Deze afbeeldingen geven aan wat voor soort dier(tje) op zo’n oppervlakte zou kunnen leven. Of zijn hok zou kunnen hebben. Dat bestand is hier te vinden.
Bij die laatste kan ik me voorstellen dat andere referentiematen handiger zijn. Ik hoor het graag.