De school is weer begonnen. En met 250 nieuwe eerstejaars studenten kunnen we er op Hogeschool Domstad weer flink tegen aan. De afgelopen week was de introdutieweek. En als ik het gisteren op de afsluitende barbecue op het U-beach strand goed heb gezien, was het zeer geslaagd.
Onderdeel van de introductie was de workshopmiddag. Daar hadden de studenten mij ook gevraagd aan mee te doen. Leek me ook erg leuk en heb samen met drie groepen videoclips gemaakt, aangezien het thema van de introductie “You are a superstar” was.

Na een korte introductie hebben ze in anderhalf uur een videoclip in elkaar gezet. Bij het filmen hebben 2 groepen gebruik gemaakt van de Flip en heeft 1 groep gewerkt met een digitaal fototoestel. De Flip werkte perfect. Makkelijk opnemen en snel inladen op de computer. De muziek onder de clips heb ik van YouTube gehaald via de website KickYouTube. Niet helemaal zuiver natuurlijk als het gaat om auteursrechten volgens mij. Maar wel erg handig omdat ik van te voren niet wist op welke muziek ze de clip wilden maken. En alle muziek staat als clip wel op YouTube.
Als je trouwens niet wilt dat je film op deze manier geript wordt dan moet je bij het uploaden kiezen voor de optie “niet insluiten”. Bij een van de clips was dit het geval. Gelukkig stonden er meerdere versies van dezelfde clip op YouTube die niet allemaal op die manier beschermd waren.
Voor de zekerheid heb ik de mp3 nog een keer ingeladen in Audacity en daar nog een keer geëxporteerd als mp3. Ik heb eerder gemerkt dat een mp3tje dan makkelijker te hanteren valt.