De afgelopen weken waren we er al mee bezig maar dit weekend is het dan echt gebeurd: we zijn verhuisd en wonen nu samen in Utrecht. Mooi in het hartje van de stad met uitzicht op de Oude Gracht.
Verhuizen betekent alles overzetten naar het nieuwe adres. Ik heb alles op een rijtje gezet en zag dat ik voor zo’n 20 instanties mijn adreswijziging moest doorgeven.
Ook mijn telefoon, televisie en internet moesten verhuisd worden natuurlijk. Ik was erg benieuwd of dat goed zou gaan. Mijn telefoon heb ik bij KPN, mijn televisie bij Ziggo en mijn Internet bij Online. Van te voren was ik al door collega’s gewaarschuwd dat dit nogal wat voeten in de aarde zou kunnen hebben. Het eerste dat van deze drie werkte was de televisie. Mijn telefoon gaf echter geen signaal. En daardoor mijn internet ook niet. Daarom vandaag maar KPN gebeld. Dezelfde dag zouden ze nog een monteur sturen. En die kwam. De monteur controleerde de lijn en verhielp direct een probleem met een verkeerde aansluiting. Daarna werkte de telefoon en als gevolg daarvan ook het internet (zie hier het resultaat).

Door deze verhuizing werd ik me er van bewust dat het meest flexibele en mobiele medium de radio is. Daarvoor heb ik geen bedrijf hoeven bellen dat ik zou verhuizen en hoefde ik alleen maar de stekker in het stopcontact te steken. Ik dacht ook: als alles nou net zo makkelijk zou meeverhuizen als de radio…hoeveel jaar verder zouden we dan zijn?

Ik was trouwens van plan om een alles in één pakket van KPN te nemen (bellen, internet en televisie). Maar de dame bij de helpdesk van KPN raadde me dat af. Alleen eerst het bestaande pakket verhuizen zou al uitdagend genoeg zijn. Nu die hobbel achter de rug is, kan ik over dat nieuwe pakket nog even weer nadenken.