Ben druk bezig met het schrijven van een boek voor studenten van de lerarenopleiding basisonderwijs over ICT en onderwijs. Een hoofdstuk gaat over mediawijsheid. Ben nu nog druk bezig met het verzamelen van informatie voor dit onderwerp en kwam ook zo langs de website wieowie. Nou wist ik dat er al aardig wat informatie over mij op internet staat (krijg je als steeds berichten op je blog en dergelijke schrijft) maar het is toch wel schokkend als je al die gegevens met elkaar combineert wat voor een gedetailleerd beeld je van iemand krijgt.

Vooral als je de Facts bij Persoonlijke info op een rijtje zet. Nou heb ik “geluk” dat mijn naam redelijk uniek is. Ik ben nog maar weinig andere Gerard Dummer-s tegengekomen. De naam van mijn vriendin heb ik ook ingevoerd. Die krijgt veel minder hits omdat ze niet zo actief is op internet. Maar bovendien gaat het vaak om heel andere personen dan zijzelf.

Dus ik weet niet wat beter is: veel op internet staan met informatie die allemaal klopt of maar weinig op internet staan met informatie die eigenlijk helemaal niet over jou gaat!