Gisteren heb ik de serie Summerhill gekeken. Summerhill is een democratische school. In de serie dreigt de school gesloten te worden. Reden is dat leerlingen niet verplicht aan lessen hoeven mee te doen. Ik vind het een mooi beeld geven van hoe anders onderwijs georganiseerd kan worden. Als opleidingsdocent van een lerarenopleiding vind ik het ook belangrijk dat studenten in aanraking komen met veel verschillende visies op onderwijs. Ik probeer daarom zoveel mogelijk beelden te verzamelen die de gedachten over hoe onderwijs er uit kan zien kan aanscherpen. Een verzameling van beelden vind je in mijn diigo-lijst over visie op onderwijs. Ben wel benieuwd hoe jullie denken over deze school. Ik weet namelijk niet of zo’n school voor iedereen geschikt zou zijn. Misschien wel maar misschien ook wel niet.

Aflevering 1

Aflevering 2

Aflevering 3

Aflevering 4