We gaan een edcamp organiseren in Nederland: edcampNL. Naar aanleiding van mijn blogpost over barcamp – edcamp reageerde Frans Droog enthousiast en hebben we het initiatief genomen om een edcamp te organiseren in Nederland.

Wat is een edcamp?
Een edcamp is een vorm van een unconference, afgeleid van een barcamp. Een unconference is een conferentie waarbij de deelnemers zelf een grote rol spelen. Het oorspronkelijke idee van een barcamp bracht programmeurs bij elkaar.
Een edcamp brengt mensen die zich bezig houden met onderwijs bij elkaar. Gezamenlijk geven ze inhoud aan het programma van de dag(en). Op de dag zelf wordt bepaald welke bijeenkomsten georganiseerd worden.

Voor wie is de edcamp?
Voor iedereen die zich bij het onderwijs betrokken voelt en zijn kennis graag deelt met anderen. Dat kunnen dus leraren zijn, onderzoekers, beleidsmakers, adviseurs. Hoe gevarieerder het gezelschap hoe interessanter de uitwisseling wordt.

Hoe kan ik meedoen?
Je kunt op verschillende manieren meedoen. Je kunt mede-organisator worden, deelnemer of sponsor. Op onze website kun je je hier voor aanmelden.

Waar en wanneer is de edcamp precies?
We zijn nu nog volop in de startfase van het opzetten van de edcamp. Hou de tweets van mijzelf (@gerarddummer) en Frans Droog in de gaten.