In Nederland is veel water. Hierdoor moeten er speciale maatregelen genomen worden om goed landbouw te kunnen bedrijven. Zo worden er sloten aangelegd tussen de stukken land en dijken geplaatst zodat het water weggepompt kan worden. Op sommige plekken is het zo nat dat er bijna geen landbouw gevoerd kan worden. Om meer ruimte te maken voor de landbouw zijn er polders aangelegd.

Om een polder te maken wordt een heel meer of een gedeelte daarvan met dijken omringd waardoor er een soort kom ontstaat. Daarna wordt al het water uit deze kom gepompt totdat de bodem droog komt te liggen. Deze grond wordt dan gebruikt voor de landbouw.

Maak een presentatie over een polder in Nederland. Vertel ook wat over een landbouw product dat hier vandaan komt.   Hiervoor kan je de volgende bronnen gebruiken:   De Beemsterpolder  Bekijk de Beemsterpolder in Google Earth: Link. Hoe zou het komen dat de weilanden binnen het opgegeven gebied er zo anders uit zien? Gebruik ook de volgende link om dit te verklaren: Link.    De Wieringerwerf Bekijk de Wieringerwerf in Google Earth: Link De Noordoostpolder Bekijk de Noordoostpolder in Google Earth: Link   De Flevopolder Bekijk de Flevopolder in Google Earth: Link

informatie

afbeeldingen

http://www.studiokoning.nl/Fotoindex16.htm