Dwars door Nederland

 
 


Inleiding Opdracht Handelingen Bronnen Beoordeling Afsluiting

Leerkracht

 

Samenvatting
Deze EarthQuest gaat over de verschillende soorten landschappen die er in Nederland zijn. Bos, duin, tuinbouw en fruitteelt komen aan de orde in deze Quest.
 
Diversen
Vakgebied:  Aardrijkskunde
   
Leerdoel 1:  De leerlingen leren dat er in Nederland verschillende landschappen aanwezig zijn. Via een treinreis maken zij kennis met de verschillen die er zijn.
   
Leerdoel 2:  De leerlingen leren om via Google Earth een bepaalde afstand op te meten (treinreis, kust)
   
Leerdoel 3:  De leerlingen weten op welke manier zij een beeld kunnen opslaan vanuit Google Earth en hoe zij deze kunnen plaatsen in hun reisverslag (WORD of PowerPoint)
   
Type WebQuest:  Groep 6
   
Tijdsduur:  1,5 uur
 

 

 

 
Aandachtspunten voor de beoordeling
De hoofdstukken in deze EarthQuest zijn onderverdeeld in verschillende opdrachten. Bij elke opdracht hoort een antwoord. De één wat korter dan de ander. Alle antwoorden worden in het reisverslag genoteerd. Daar waar wordt gevraagd om een beeld, moeten de kinderen dit beeld invoegen in hun reisverslag. Via het beoordelingsschema kun je kijken of de kinderen deze EarthQuest goed hebben gemaakt.
 
Materialen
Voor deze earthquest is het programma Google Earth nodig. Deze kan hier worden gedownload. Ook WORD of PowerPoint komen aan de orde.
 
Toelichting WebQuestonderdelen
 
Inleiding
Verder geen toelichting nodig.
Opdracht
Verder geen toelichting nodig.
Handelingen
De leerlingen zetten hun antwoorden in WORD of PowerPoint
Bronnen
Verder geen toelichting nodig.
Beoordeling
Zie beoordelingsschema. Verschillende punten worden toegekend per onderdeel. Ook kunt u punten geven voor het uiteindelijke reisverslag.
Let er op dat er ook beelden in het verslag zijn geplaatst!
Afsluiting
Geen bijzonderheden
Alternatieve verwerkingsopdrachten
Je kunt er ook voor kiezen om ipv de trein te nemen van Enschede naar Den Haag, de trein te nemen van Maastricht naar Groningen. Er komen hier andere landschappen aan de orde.
 
Tot slot
Deze EarthQuest is gemaakt door Kristel de Bont student aan Hogeschool Domstad in het kader het project Google Earth in de klas van Stichting Kennisnet ICT op school.