Klimaten

 
 


Inleiding Opdracht Handelingen Bronnen Beoordeling Afsluiting Leerkracht

Beoordeling

 

 

Onvoldoende
( 0 punten)

Gemiddeld
( 1 punt)
Goed
(2 punten)

Score

Startopdracht 1, 2, 3 en 4
Het is niet gelukt om de tekening te downloaden. Je weet niet wat het verschil is tussen weer en klimaat en kunt de belangrijkste factoren voor het weer en klimaat niet noemen.
Je hebt de tekening gedownload maar hebt de klimaten nog niet genoemd. Het verschil tussen weer en klimaat klopt niet Je weet niet alle factoren voor het weer en klimaat.
Je hebt de tekening gedownload en de verschillende klimaten benoemd. Je kunt het verschil tussen weer en klimaat aangeven. Je weet wat de belangrijkste factoren zijn voor het weer en het klimaat.
0, 1 of 2
Lengte- en breedtegraden
Je weet niet hoe de lengte- en breedtegraden in beeld moeten worden gebracht. Je weet niet welke landen op de evenaar of op de kreeftskeerkring liggen. Je weet ook geen kenmerken van de Poolcirkel te noemen.
Lengte- en breedtegraden zijn in beeld gebracht. Je bent vergeten de landen op te zoeken. Niet alle kenmerken zijn genoemd voor de Poolcirkel.
Lengte- en breedtegraden zijn in beeld gebracht. Er zijn vier landen genoemd die op de evenaar liggen en op de kreeftskeerkring. Kenmerken van de Poolcirkel worden genoemd.
0, 1 of 2
Klimaat A
Het tropisch klimaat, tropisch regenwoud en de savanne zijn niet duidelijk omschreven. Je hebt niet omschreven hoe de Masai leven.
Je noemt een aantal kenmerken van het tropisch klimaat, tropische regenwouden en savanne duidelijk omschreven. Je omschrijving van de Masai kan duidelijker.
Je hebt het tropisch klimaat, tropische regenwouden en savanne duidelijk omschreven. Je hebt helder omschreven hoe de Masai leven.
0, 1 of 2
Klimaat B
Je weet niet wat de kenmerken zijn van de woestijn en steppe. Je kunt geen drie woestijnen noemen buiten Arika.
Je noemt een aantal kenmerken van de woestijnen en steppe. De woestijnen heb je niet kunnen vinden .
Je hebt kenmerken van de woestijnen en steppe duidelijk in beeld gebracht. Je kunt drie woestijnen noemen in andere werelddelen dan Afrika.
0, 1 of 2
Klimaat C
Je hebt geen kemerken genoemd van het mediterrane klimaat.
Je hebt 1 kenmerk genoemd van het Mediterrane klimaat.
Je hebt de kenmerken van mediterraan klimaat genoemd.
0, 1 of 2
Klimaat D
Je hebt geen kenmerken genoemd van het landklimaat en de taiga. Je kunt ook niets vertellen over de Siberische tijger.
Je hebt maar een aantal kenmerken genoemd van het landklimaat en de taiga. De Siberische tijger heb je niet duidelijk omschrijven.
Je hebt de kenmerken van het landklimaat en de taiga genoemd. Je hebt de kenmerken genoemd van de Siberische tijger.
0, 1 of 2
Klimaat E
Je weet niet wat de kenmerken zijn van het poolklimaat, toendra, Himalaya, Noordpool, Antarctica. Je weet niets te vertellen over de rendieren.
Je hebt maar een aantal kenmerken van het Poolklimaat, de Himalaya, Noordpool en Antarctica genoemd. Je hebt maar een paar weetjes over het rendier verzameld.
Je hebt de kenmerken genoemd van het Poolkimaat, toendra, Himalaya, Noordpool en Antarctica. Je weet vijf weetjes over het rendier.
0, 1 of 2

PowerPoint

Presentatie

Je p resentatie brengt de klimaten niet in beeld.

Je hebt een aantal klimaten goed in beeld gebracht maar niet alle klimaten.
Je hebt de verschillende klimaten A, B, C, D en E in beeld gebracht.
0, 1 of 2
      Totaal score: