Een stukje uit een verslag van een student over de situatie op school, aangaande comoputers in de kleuterklas:

De computers wilden alleen niet meewerken. De eerste keer merkte ik meteen dat 1 computer helemaal niks deed en de ander deed het toetsenbord het niet. De tweede keer heb ik daarom maar 2 leerlingen op de computer gezet. Ik wilde met de letter B. een leuke activiteit doen op de goede computers, door de foto’s hierop te zetten en een PowerPoint te maken (soort woorden boek), maar de laatste twee computers deden het ook niet meer, of de muis deed het niet, of er kwamen alleen harde piepjes uit de computer. De kabels van de computers zaten zo verstrikt dat ik daar niet aan ging beginnen. Hierdoor heb ik het niet vaker aan taalzwakke leerlingen kunnen laten zien of oefenen. Wat wel mijn bedoeling was. Ik had de foto’s maar daar hield het mee op. Ik heb daarom ook niet echt meer wat met ICT gedaan.

Zucht, denk ik dan. Arme studenten.