Het afgelopen half jaar heeft een groep vierdejaars studenten van de HU-pabo de minor Wereldvakken gevolgd. In deze minor mocht ik een onderdeel (Mediawijsheid) verzorgen. Dit onderdeel heb ik van mijn collega Don Zuiderman overgenomen.

Dit jaar wilde ik de studenten één digitaal educatief product laten maken. De studenten hadden daarbij de keuze uit het maken van een educatieve video, een WikiKids-Portaal, een educatieve website en een Geocache. In de presentatie hieronder zie je hoe ik dit half jaar had opgebouwd. Belangrijkste idee hierbij was dat ze een onderwerp zouden kiezen dat “dicht in de buurt” zou liggen. Dicht in de buurt van hun belevingswereld maar ook dicht in de buurt van hun eigen school/ omgeving. Een lokaal onderwerp waar nog niet zo veel materialen van beschikbaar zijn.

Afgelopen week was de inleverweek voor studenten en kwamen de eerste digitale producten binnen. Veel studenten hebben gekozen voor het maken van een educatief filmpje. En ik moet zeggen dat ik de resultaten heel aardig vind.

Struikelstenen in Amersfoort

Veluwe in de winter

WikiKids
Er zijn ook studenten die verschillende WikiKidsartikelen hebben geschreven. Bijvoorbeeld over de Betuwe (en aansluitende artikelen) en over de Randstad.

Geocache
Er is ook een geocache gemaakt. In eerste instantie had de student een opzet gemaakt voor in de dierentuin van Amersfoort. Maar omdat een geocache vrij toegankelijk moet zijn werd deze niet geaccepteerd. De alternatieve cache moet nog online komen.

Tot slot
Het was leuk om deze studenten te begeleiden en volgend jaar hoop ik er weer een verdiepingsslag aan te kunnen geven.