Morgen mag ik een workshop verzorgen voor het KNAG: Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap. De workshop zal gaan over de mogelijkheden van Google Earth voor het aardrijkskundeonderwijs. Ik heb hiervoor maar anderhalf uur dus ik moet behoorlijk wat keuzes maken. Volgens mij zou ik namelijk met hen wel een hele dag kunnen vullen over alle mogelijkheden die er zijn.
Ik zal morgen eerst kort iets vertellen over de vele mogelijkheden en de manieren waarop Google Earth in het nieuws komt. Daarna gaan we aan de slag om een eigen tour te maken. In een aantal eerdere blogposts was ik hier al mee aan het experimenteren. Vandaag heb ik de spacenavigtor nog een keer weer aangesloten op mijn computer. En daarmee deze tour door de Alpen gemaakt (om precies te zijn de Mont Blanc). Daarna heb ik tekst ingesproken terwijl de tour afspeelde. Vind het resultaat zelf wel aardig moet ik zeggen.
Ik ben erg benieuwd hoe het morgen zal verlopen.