Dit is dan mijn eerste nieuwe bericht op deze weblog. Ik ben overgegaan van mijn plog-weblog naar deze. Reden was dat ik hierbij gebruik kan maken van alle extra’s die Blogger biedt. Andere reden was dat ik op mijn oude blog zoveel trackbackspams ontving dat het niet leuk meer was.

Ik heb er lang over gedaan om met deze blog te beginnen. Ik heb eerst een tijd na lopen denken over de naam. Het leek me belangrijk dat die de lading dekte. Maar zoals je ziet ben ik uiteindelijk uit gekomen op het simpele “Weblog”. Daarna heb ik me druk gemaakt om de lay-out. Ik wilde het graag in mijn eigen stijl houden. Uiteindelijk zie je het resultaat voor je. Ik heb hierbij gebruik gemaakt van deze pagina: http://www.positioniseverything.net/articles/pie-maker/pagemaker_form.php. Erg handig aangezien ik er zelf niet was uitgekomen met al die divs. Er wordt hoog van opgegeven maar het zit nog vol angels omdat divs in de verschillende browsers verschillend worden weergegeven.

In deze divs heb ik de tags van Blogger gezet. Dat was ook nog wel even puzzelen. Maar onder andere met deze site: http://archives.blogspot.com/ ben ik er wel uitgekomen.

Belangrijker natuurlijk dan deze inleiding is natuurlijk hetgeen ik hier ga publiceren. Dat zal te maken hebben met ICT in het (basis)onderwijs. Daar was ik ook al mee bezig in mijn vorige blog. Maar ik wil nog concreter worden als het gaat om het gebruik van ICT in het (basis)onderwijs.

Mijn eerste idee is om naar aanleiding van de nieuwe kerndoelen te kijken op welke manier ICT ingebed kan worden. Hierover liep ook al een discussie op de scholenlijst: http://www.scholenlijst.tk. Ik schreef daar al het volgende: http://groups.yahoo.com/group/scholenlijst/message/12098.

Ik denk dat ik dit in combinatie wil doen met een wiki. Dus lessen waarbij ICT op een natuurlijke manier geïntegreerd is in het onderwijs. Wie zou hier aan mee willen werken?


Over wiki’s gesproken. Ik ben ook betrokken bij WikiKids, de interactieve Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen. We zitten nu nog in de pilotfase. Maar je kunt al gerust een kijkje nemen op http://www.wikikids.nl. Als je hier aan mee wilt doen, laat het me dan maar weten.