Het gebruik van weblogs begint op onze opleiding steeds meer in te raken. Ook voor de studie gebruiken studenten weblogs. Een paar voorbeelden op een rijtje:
http://k2meesterstuk.blogspot.com/ Een procesweblog over het schrijven van een meesterstuk. Voor de studenten en mezelf een proces. Want hoe reageer ik nu via een weblog op aangeleverd werk?
http://reisnaarrome.blogspot.com/: een PR-weblog voor de Romereis die elk jaar wordt gehouden in het kader van Kunst en Cultuur.
http://domstadgoesperu.blogspot.com/: een verslag over de belevenissen van studenten in het verre Peru. Leuk in dit verband is ook misschien dat deze studenten ook gaan samenwerken met leerlingen in Nederland via Kidstoday: http://www.kidstoday.nl/nlperu/default.aspx. Als het goed is zullen de studenten ook video’s uploaden via de videoportal van Kennisnet (videoportal). De video’s kunnen weer bekeken worden in de Kidstodaykrant.
http://ditisgroep7.web-log.nl/: een weblog in het kader van een project waarin kinderen verslag doen van de verschillende activiteiten. Video’s van dit project (over de reis om de wereld in 80 dagen) zijn hier te vinden: http://ditisgroep7.blogspot.com/.

Daarnaast merk ik dat studenten zelf steeds meer weblogs bijhouden. Die zal ik hier niet allemaal noemen.