Vorige week zetten André Manssen mijn weblog in het zonnetje op zijn website Computers in de klas. Tijd om ook zijn website hier eens meer onder de aandacht te brengen. Niet omdat ik mij daar nu toe verplicht voel maar omdat het gewoon zo’n ontzettend informatieve website is voor Pabo-studenten en basisschoolleerkrachten.
André heeft op zijn site een onderverdeling gemaakt in: Handreikingen ICT, Leerlijnen ICT, ICT projecten, Praktische tips, een link naar de weblog, handige materialen om te downloaden, surftips, leesmap, dossiers, een helpdesk en besprekingen van educatieve websites.

Zelf zegt André over zijn website:

“Computers in de Klas”is een Webmagazine voor leerkrachten en ICT-ers in het primair onderwijs die een antwoord zoeken op vragen als:

  • Wat kun je allemaal doen met de computers in de klas?
  • Hoe organiseer je het gebruik van de computers in je klas?
  • Hoe zet ik een ICT-invoeringsproject op binnen de school en de klas(sen)?

Daarnaast wil “Computers in de klas” het gebruik van ICT in de klas promoten en ondersteunen en informatie aanbieden over praktische toepassingen voor het gebruik van computers in de klas.

Een voorbeeld van de dossiers die André aanmaakt is het dossier over Web 2.0 in het primair onderwijs. Hier maakt hij duidelijk wat web 2.0 is, waarom je gebruik zou moeten maken van web 2.0 in het onderwijs, wie er gebruik van kunnen maken, welke programma’s interessant zijn en verwijzingen naar sites met nog meer informatie.
Op de weblog van André behandelt hij de laatste ontwikkelingen op het gebied van ICT en onderwijs. Ook interessant.