“Kent u WikiKids al? Nee? WikiKids is dé internet-encyclopedie voor en door kinderen van de basisschool.” De afgelopen dagen hebben wij dit zinnetje volgens mij een paar duizend keer uitgesproken naar de bezoekers van de NOT. En bijna iedereen die wij spraken over WikiKids was enthousiast. De posters vlogen weg.
De hele week waren we aanwezig. En wij dat zijn de leden van de projectgroep: Leen Faas, Harm Hofstede, Ronald de Moor, Harry Spoelstra en ondergetekende. De hele week zijn we ook ondersteund door de kids die met WikiKids aan het werk waren en mensen aanspraken over WikiKids. Ze hebben de leerkrachten echt enthousiast kunnen maken. Ze hebben het echt prima gedaan.

We hadden ook een mooie plek op de stand van Kennisnet ICT op school. Daar waren we natuurlijk ook heel blij mee. Ook zij hebben bijgedragen aan het succes van ons op de NOT.

Nu is het natuurlijk de vraag hoeveel leerkrachten er in de klas mee aan de slag gaan. Dit zullen we de komende tijd merken. WikiKids is er klaar voor: er is een onderwijsportaal met handleidingen, uitleg en lessen.

Ter afwisseling was er voor de kids ook nog het een en ander georganiseerd. Zo is er een podcast gemaakt waar kids bezoekers van de beurs geïnterviewd hebben.

Een ander groepje maakte een eigen strip.

Meer verslagen zijn hier te vinden.

Nog meer foto’s op de website van de Dubbelburg, gemaakt door Harry Spoelstra: link 1 en link 2.