De afgelopen dagen ben ik bezig geweest met het opzetten van lessen rondom Google Earth. Ik heb er nu precies 10 en vond dat een mooie mijlpaal om er over te schrijven. Ik publiceer de lessen op een wiki van wikispaces: werkenmetgoogleearth.wikispaces.com. Het zijn tien heel verschillende soorten lessen geworden. Kenmerk van alle lessen is dat ze gericht zijn op één onderwerp, gebruik maken van de verschillende mogelijkheden van Google Earth, kort van opzet zijn en leerlingen uitdagen om op onderzoek uit te gaan.
De lessen staan op een wiki en het is leuk om te kijken wat de mogelijkheden van de wiki zijn. Ik heb van een aantal opties al gebruik gemaakt: interne en externe links, het opnemen van afbeeldingen en bestanden die geopend of gedownload kunnen worden.
De lessen staan dus op een wiki en iedereen die mee wil werken aan het ontwikkelen van lessen, wordt van harte uitgenodigd zich aan te melden. Reacties op het gebruik hoor ik ook graag.