Een paar berichten geleden schreef ik dat ik op zoek was naar literatuur voor Pabo-studenten over ICT in het onderwijs. Zelf noemde ik hierbij al het boek van John Bronkhorst Basisboek ICT-didactiek. Van mijn collega Elleke Verwaijen kreeg ik nog een paar interssante titels doorgespeeld. Ook moest ze aan een aantal mensen en instellingen denken die interessant zouden kunnen zijn.

Een paar titels

Mensen

Instellingen

Met de aanvulling van Elleke was ik natuurlijk erg blij. Zelf had ik in de tussentijd ook nog een paar bedacht. Bijvoorbeeld de brochures van ICT op school in de reeks “Wat weten we over…”. Onder andere te vinden op de kenniswiki en het overzicht van publicaties.

Ook dacht ik aan een aantal bronnen die we al aanbieden aan de studenten:

Nog meer bronnen die ik interessant vind

En nog meer zijn te vinden op mijn delicious-pagina over ict in het onderwijs.

Bovenstaande bronnen zijn nog niet geordend naar de thema’s die ik de vorige keer benoemde. Dat wil ik in een volgende post doen. Ik zal vast ook nog hele goede bronnen vergeten zijn. Als jullie zulke goede bronnen kennen, hoor ik het graag