De afgelopen week ben ik druk bezig geweest (en nog steeds) met het project Google Earth in de klas. Binnenkort zullen de eerste resultaten (lessen) daarvan op internet verschijnen. Ik heb hiervoor ook de hulp van studenten ingeschakeld. De studenten hebben earthquests gemaakt waarmee de leerlingen aan de slag kunnen. Zelf loop ik alle earthquests na om te kijken of ze voldoende van kwaliteit zijn. Daar waar nodig vul ik aan en verbeter het een en ander. Eén van de earthquests gaat over Nepal. Een mooie quests waarin verschillende elementen zitten. Binnenkort zal deze online komen te staan en zal ik hier verder op ingaan. Maar één onderdeel was een foto die leerlingen kunnen bekijken over Nepal zelf. Ik vond de foto nog niet echt mooi en zocht naar een vervanging. Daarvoor ging ik op zoek op Flickr. Genoeg foto’s te vinden natuurlijk daar.
Maar niet alle foto’s wil ik gebruiken. Via de zoektocht op Flickr naar geschikte foto’s kwam ik op de site van Field of View. Die zorgt er namelijk voor dat panoramische foto’s op Flickr worden weergegeven zoals je die normaal gesproken in een viewer zou bekijken. De foto’s zijn verzameld op de grouppagina.
De foto’s van Nepal die ik ga invoeren zijn hier te vinden. En in de viewer zien ze er zo uit. Zelf heb ik het ook direct geprobeerd met een panoramafoto die ik had geüpload bij Flickr. Die ziet er dan zo uit. Een heel mooi resultaat vond ik zelf.