Gisteren en vandaag ben ik bezig geweest om mijn website en weblog een nieuw uiterlijk te geven. Vooral de website is sterk aangepast. Grootste verbetering vind ik zelf is dat je nu makkelijker kunt switchen tussen de verschillende onderdelen. Ik heb daarvoor een menu in boven in beeld gezet waarin de belangrijkste links zijn opgenomen. Helemaal nieuw is het zakelijke gedeelte. Sinds 1 augustus ben ik naast mijn werk op Hogeschool Domstad ook nog zelfstandig ondernemer geworden. En als zelfstandig ondernemer moet je je bedrijfsgegevens ook op je website vermelden. Bij deze dus.

Toen ik bezig was met het herinrichten van de website en weblog kwam ik ook nog oude ontwerpen tegen. Uit nostalgische overwegingen hieronder de layouts van de voorgaande sites.

Layout 1

Layout 2

Layout 3

Als ik het nu terugzie dan denk ik: brrr. Dat ik het zolang met deze websites heb uitgehouden. Maar destijds was ik er best tevreden mee.

Nog iets wat me opviel was dat ik in de loop van de tijd steeds meer gebruik ben gaan maken van web 2.0 toepassingen. Veel foto’s bijvoorbeeld zette ik eerst op mijn eigen server. Nu zet ik ze het liefst op Flickr.com. Dat zal natuurlijk te maken hebben met de ontwikkelingen zoals ze zich op het internet voltrokken. Maar natuurlijk ook met mijn eigen ontwikkeling.

Ik ben trouwens nog niet klaar met het verbouwen van mijn sites. De grootste klus wacht nog. Dat is de website over Google Earth. Die wil ik eindelijk eens aanpassen aan versie 4. Misschien dat het in de komende tijd echt van gaat komen.