Persbericht
17 januari 2008

Maak een les met Teleblik en win 250 euro!

Ben jij een ster in het ontwerpen van boeiende lessen? Doe dan mee aan de Teleblik Lessenwedstrijd en win 250 euro. Maak een les van minimaal een half uur, waarin beeldmateriaal afkomstig uit Teleblik, de rode draad vormt. Naast een geldprijs maak je kans op publicatie van je lesmateriaal op: www.teleblik.nl.

Met Teleblik maak je je lessen leuker, spannender en interessanter! Teleblik, dé online beeldbank voor het onderwijs bevat duizenden uren beeldmateriaal, voornamelijk uit de archieven van de publieke omroepen. Het gaat om historische en recente programma’s, zoals Het Klokhuis, Willem Wever, Jeugdjournaal, Schooltv, 8 uur Journaal, Tegenlicht en Andere Tijden, maar ook bijvoorbeeld oude Polygoon Journaals. In archief vind je zowel hele uitzendingen als op maat gesneden fragmenten. Deze fragmenten duren tussen de twee en vijf minuten en gaan over een bepaald onderwerp. Je kunt fragmenten eenvoudig selecteren, bekijken en bewaren. Bovendien kun je zelf fragmenten ‘snijden’ en opslaan of doorsturen.

Inzendingen worden verdeeld in drie categorieën: Teleblik klassikaal, Samenwerken met Teleblik en Teleblik individueel. De winnaars worden op 18 april 2008 bekend gemaakt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Meedoen? Kijk voor alle wedstrijdinformatie op www.teleblik.nl/lessenwedstrijd en stuur je inzending vóór 15 maart 2008 naar redactie@teleblik.nl.