Terwijl steeds meer mensen enthousiast worden over de nieuwe kleine laptop heb ik dit weekend een nieuwe mobiele telefoon aangeschaft waar ik zelf erg enthousiast over ben en waarvan ik voor de eerste keer denk: dit is echt een zakcomputer. Het is de Nokia N95 8GB. Met dit toestel heb je behoorlijk wat mogelijkheden onder handbereik: telefoneren (uiteraard), fotograferen (5 Megapixel camera), video’s maken, internetten, gebruik maken van GPS, spelletjes spelen, sms-en, mms-en, radio luisteren en podcasts luisteren.
Ik heb nog lang niet alles ontdekt van het toetstel maar ben er al wel erg tevreden over. Ik denk dat met zo’n toestel echt gedacht kan worden ook aan mogelijkheden voor het onderwijs. Het gebruik van de foto- en videocamera spreken bijna voor zich denk ik. Maar ook het feit dat internet op een redelijk groot scherm te bekijken is en dat er GPS is geïntegreerd geeft mogelijkheden. De Waag heeft een tijdje geleden de Mobile Learning Game Kit ontwikkeld. Ik ben benieuwd of ik op dat platform ook iets zou kunnen ontwerpen. Hier is nog meer info te vinden: Game Atelier.
De komende tijd ga ik me er verder in verdiepen en bericht ik er over op deze weblog.

(foto gemaakt met de Nokia; zie voor origineel formaat hier)


lucht_boven_amersfoort