Vandaag heb ik mijn eerste opdracht gemaakt rondom Rekenen en Google Earth. Ik wil de komende tijd gaan kijken welke mogelijkheden GE biedt om met Rekenen aan de slag te gaan. De eerste opdracht gaat over de kilometer en is geschikt voor leerlingen vanaf groep 5/6. Bedoeling is dat leerlingen een beeld krijgen wat ze zich kunnen voorstellen bij een kilometer. De kilometer is een standaardmaat.
De opdracht is hier te vinden. Het is ook opgenomen in het rij opdrachten op de website www.werkenmetgoogleearth.nl.

Na de vakantie ga ik opdrachten maken voor het project Twentelab. Twentelab is gericht op het verkennen van de geschiedenis van Twente. Ik ga opdrachten maken binnen Google Earth. Een insteek hierbij is ook Meervoudige intelligentie. Ik ga daarom ook kijken of het mogelijk is binnen dit project rekenopdrachten te ontwerpen.

Bij het ontwerpen van de opdrachten ga ik trouwens uit van de TULE-website van de SLO. Hier staat een handig overzicht op van wat belangrijk is binnen het rekenen en wiskunde. Vooral kerndoel 33 lijkt me veel mogelijkheden te bieden.

Als je mee wilt denken over de mogelijkheden dan ben je natuurlijk van harte uitgenodigd dit te doen.