Ik heb mij ingeschreven voor de open track van de OWD2009. 36 anderen hebben dat samen met mij gedaan. Van de 37 voorgestelde sessies mogen er uiteindelijk 16 daadwerkelijk een sessie verzorgen.
De tekst die ik voor mijn sessie heb aangeleverd luidt als volgt:

Leraren van de toekomst voorbereiden op de toekomst

In deze sessie onderzoeken we hoe studenten van de Pabo het beste voorbereid kunnen worden op het educatief gebruik van ICT in het basisonderwijs. De dialoog zal gaan over doelen voor de toekomstige leerkrachten, de manier waarop deze doelen behaald kunnen worden en de relatie met het werkveld. Doel van de sessie is te komen tot verschillende opleidingsmodellen.

Tot 27 september kan er gestemd worden. Ik ben benieuwd hoe dat verloopt. In de sessie wil ik kijken naar de ICT-competenties voor studenten zoals die voor het basisonderwijs zijn vastgesteld (en te vinden op www.pabotool.nl). Ik vergelijk die met de ADEF. Ook wil ik stilstaan bij wat nu al een paar keer ook bij Wilfred Rubens langs is gekomen: TPACK. En ik wil kijken of we iets kunnen leren van de Vlamingen op dit gebied.
Doel is om te kijken hoe we dit kunnen vertalen naar aanbod/structuren voor de opleiding.

Ik vind dit een leuke manier om interessante sessies te selecteren. Zo krijg je de keuze van het publiek. En nu maar hopen dat ze de juiste keuze maken:-)