MediaGenius maakt schoolkinderen wegwijs in de (nieuwe) media

MSN, Hyves, filmpjes uitwisselen en spelen via internet… Kinderen en jongeren hoef je niets meer te vertellen over nieuwe media. Of toch wel?

  • Wat kun je wel en niet op internet, hoe dóe je dat?
  • Wie kun je vertrouwen en wat is veilig voor je computer?
  • Waar op dat wáánzinnig wijde web vind je juist die informatie die jij nodig hebt?

De wereld van van kinderen krijgt een steeds grotere digitale dimensie. Nieuws en informatie, geldzaken, inspraak maar natuurlijk ook je sociale contacten – wie (later) wil meedoen in deze maatschappij, zal (verstandig) zijn weg moeten weten te vinden op het internet en in andere nieuwe media.
Kinderen zijn misschien wel vertrouwd met de (nieuwe) media, maar zijn ze ook mediawijs? MediaGenius denkt dat veel kinderen daarin nog wel wat steun en wegwijs kunnen gebruiken. En dat een (basis)school daarin een belangrijke taak kan – móet – vervullen.

Gewoon dóen..!

Vanaf september 2009 verzorgt MediaGenius de medialessen in het naschoolse aanbod Brede School Overvecht. We maken games, weblogs, websites en gaan aan de slag met film en interactieve techniek. We experimenteren met diverse (nieuwe) media en innovatieve vormen van kennisoverdracht.

De cursus is bedoeld voor kinderen van 6-12 jaar en bestaat uit tien lessen (afgesloten met een eindpresentatie). Na afloop kunnen zij zich inschrijven voor mediaclub Overvecht.

Wat is MediaGenius?

MediaGenius is een initiatief van leerkrachten van een basisschool uit Utrecht. Zij maken de vertaalslag tussen onderwijs, leerkrachten, leerlingen én hun ouders. Naast jarenlange onderwijservaring hebben zij een opleiding gevolgd tot MediaCoach en zijn zij aangesloten bij het Mediawijsheid Expertise Centrum en diverse netwerken op het gebied van innovatie en kennis.
Voor meer informatie: www.mediagenius.nl