Ik wilde al weer een tijdje opdrachten maken rondom Google Earth. De komende tijd zal ik hier behoorlijk mee in de weer zijn in het kader van een project dat we als Hogeschool Domstad uitvoeren in het kader van de kennisrotonde van ICT op school.

Maar ik wilde nu al weer beginnen. Ik wil kijken hoeveel kleine lessen ik kan maken. Lessen die hoogstens 20 minuten tot een half uur duren. Ik ben in eerste instantie alleen geïnteresseerd in het soort opdrachten dat ik kan maken die interessant zijn. Ik gebruik hiervoor een wiki-omgeving: wikispaces. De wiki wordt een aanvulling op mijn website werkenmetgooogleearth.nl. De wiki is hier te vinden. Het is een andere wiki dan waar ik gewend mee ben te werken. Ik wil daarom ook tegelijkertijd ervaring opdoen met deze wiki.
De eerste opdracht is getiteld: Een dagje Utrecht. Ik gaf het vandaag als voorbeeld voor tijdens de presentatie aan de ICT-coördinatoren van Maarssen/ Vechtsteek en Venen/Houten. De opdracht ziet er een beetje saai uit maar is wel leuk om te doen voor leerlingen (vermoed ik).