Oftwel: hoe zorg ik ervoor dat ik last.fm op mijn mobiel kan beluisteren? De website last.fm laat zich nog niet zo makkelijk kraken om op mijn mobiel afgespeeld te worden. Ik begin me steeds meer te realiseren dat mijn mobiel een computertje is met echt een ander besturingssysteem dan dat ik gewend ben. Ik ben gewend aan Windows. Heb even gekeken naar Linux (onder begeleiding van mijn collega) en zal binnenkort ook nog beginnen aan de Apple en dus OS X. Maar geen van deze besturingssystemen draait op mijn mobiel. Daar is het Symbian.

Dat houdt ook in dat de browser waarmee ik het internet op ga dus niet standaard Internet Explorer of Firefox is. Om het internet op te gaan gebruik ik een browser van Symbian. En daarin speelt de flash-player van Last.fm niet af. Ik ben daarom op zoek gegaan naar een andere browser. Ik kwam daarbij als eerste uit bij Opera mini. Een leuke browser omdat deze de webpagina mooi weergeeft op je mobiel, je makkelijk in kunt zoomen en weer uit kunt zoomen. Maar ook in deze browser lukt het afspelen van muziek van last.fm niet.

Verder op zoek kwam ik de aspyplayer tegen. Hiermee is het deels gelukt om muziek op mijn mobiel te krijgen. Maar ik kom niet verder dan een playlist van 5 nummers die ik zelf niet eens heb gekozen.

Ik ben er dus nog niet uit hoe ik dit voor elkaar kan krijgen. Als iemand het al wel gelukt is, hoor ik het graag.