Ik ben druk bezig met het voorbereiden van de derde les in het kader van thema 5 signaleren en analyseren van verschillen. Binnenkort komt ie online te staan. Maar dit wilde ik al vast graag delen. Studenten gaan met Google Earth werken ook deze les. Ik laat hen onder andere zien hoe je een toer kunt gebruiken en maken. Als voorbeeld heb ik een toer(tje) gemaakt van de stad Utrecht. De tour kun je hier downloaden. Het kmz-bestand sla je op je computer op en speel je af in Google Earth (vanaf versie 5). Het maken ervan was erg simpel. Ik ben op de volgende manier te werk gegaan:

  • Map aanmaken waarin alle onderdelen van de tour komen te staan
  • Placemarks geplaatst op de plekken waar ik iets over wilde vertellen (in de map)
  • Kaart toegevoegd van historisch centrum van Utrecht ((in de map)
  • Tour opnemen optie aangeklikt en zowel opname als audioknop (microfoontje) ingedrukt met de muis
  • De passende tekst uitgesproken en tegelijkertijd op de placemarks geklikt waar de tekst bij hoorde
  • De tour opgeslagen in de map
  • Alle vinkjes uitgezet van de placemarks en de kaart (behalve de tour)
  • De map op mijn computer opgeslagen als kmz-bestand
  • Het kmz-bestand op mijn server geplaatst