Nog een testje. Nu met het opnemen van muziek in een tour. Deze keer ben ik toch een beetje in de code gedoken van het KMZ-bestand. Maar moeilijk was het niet. Eerst het resultaat. Daarna hoe ik het heb gedaan.

Hoofdsteden.kmz

Ik heb eerst een tour opgenomen in Google Earth zoals ik dat bij de andere tests ook heb gedaan.
Daarna heb ik de code van de tour geopend in Dreamweaver. Dit kun je makkelijk doen door in Google Earth op de tour te klikken met de rechter muisknop en te kiezen voor kopiëren. In Dreamweaver kies je voor plakken en dan krijg je de code die je nodig hebt. Het bestand heb ik opgeslagen in een mapje op mijn computer.
Aan de code heb ik de gearceerde code toegevoegd. Het mp3-bestandje heb ik in hetzelfde mapje gezet als het kmz-bestandje.

Tour met muziek heb ik weer als kmz-bestand opgeslagen. Het resultaat is een beetje chauvinistisch (ik geef het toe) maar het ging met nu vooral even om het idee.