Vandaag heb ik nog een paar testjes gedaan naar de mogelijkheden van het opnemen van een tour in Google Earth.

In de eerste test heb ik gekeken naar het inschakelen van verschillende lagen achter elkaar. In het voorbeeld heb ik over de stad Groningen een oude kaart gelegd. Daarna een pad (vorm) toegevoegd over de hele stad, over de wijk waar ik vroeger heb gewoond, het woonblok en tenslotte met een punaise mijn oude huis gemarkeerd.

Groningen.kmz

Ik probeerde ook nog om lagen in te schakelen tijdens de tour. Maar dat pikte hij niet op.

In een tweede test heb ik gekeken of het gebruik van 3D-gebouwen ook automatisch zou gaan. Dus de laag 3D-gebouwen inschakelen tijdens de tour. Dat blijkt niet te gaan.

Kantelen_en_3D.kmz

En in de derde test heb ik een route ingevoerd en daarna met de touroptie opgenomen. Dat werkte wel. Moest bij het afspelen van de route wel de snelheid, hoogte en hellingshoek aanpassen (Extra >> Opties) omdat het anders te snel of te langzaam zou gaan.

Pad_volgen.kmz