Vandaag heb ik, op uitnodiging van een oud-student en nu leerkracht op de Aboe Da’oedschool in Utrecht een inleidende les gehouden over WikiKids. Dat was erg leuk om te doen, moet ik zeggen. Het was voor mij alweer een tijdje geleden dat ik aan een basisschoolklas heb lesgegeven. Maar ik vond het nog steeds leuk om te doen.
Dit was een inleidende les over WikiKids. In de komende weken gaan de kinderen onder leiding van hun juf hier verder mee aan de slag. Omdat het een inleidende les was heb ik vooral iets over de achtergrond van WikiKids verteld: wat is het, hoe kun je mee helpen, wat het verschil is tussen feiten en meningen, hoe weet je of feiten wel of niet kloppen en wat is auteursrecht. Aan het eind hebben we natuurlijk ook alvast samen een artikel geschreven over de school. Daarna zijn de kinderen met de juf verder aan de slag gegaan met het aanmaken van een gebruikersnaam en wachtwoord.
In de komende weken zullen ze er artikelen van hen verschijnen op WikiKids. Ik ben benieuwd hoe ze dat vergaat.