Uitslag WikiKids SuperSchrijfWedstrijd 2009

5 november 2009

Dit jaar heeft WikiKids voor het eerst de WikiKids SuperSchrijfWedstrijd georganiseerd. Het bestuur van Stichting WikiKids heeft de drie prijswinnaars uitgekozen. Op de eerste plaats is geëindigd het artikel Kinckhorst van groep 8 van de Johannes Calvijnschool uit Meppel. Op de tweede plaats staan de artikelen Londen en Barcelona geschreven door WikiKidsgebruiker Kalta3. Tot slot is de derde plaats bestemd voor het artikel Midden-Oosten, geschreven door WikiKidsgebruiker FotoDude.

Wat zei de jury over de winnende artikelen?

Artikel over Kinckhorst
Een mooi artikel, dat helemaal vanaf de grond af aan is opgebouwd, over het kasteel Kinckhorst in de buurt van Meppel. Gemaakt door groep 8 van de Johannes Calvijnschool uit Meppel. Anders dan de meeste artikelen is dit artikel helemaal door de leerlingen zelf gemaakt. De leerlingen zijn mediawijs geworden door zelf de teksten te schrijven, linken toe te voegen naar andere artikelen, en toestemming te vragen voor de afbeeldingen die ze hebben gebruikt. Prima artikel. Zij winnen de Flip Videocamera voor de hele klas.

Artikelen over Londen en Barcelona
De artikelen over Londen en Barcelona zijn voorbeelden van prachtige artikelen op WikiKids. Het zijn zeer informatieve artikelen, aangevuld met foto’s en video’s en verwijzingen naar andere artikelen op WikiKids. De jury kan zien dat het geschreven is door ervaren WikiKidsgebruikers. Dat maakt het voor de jury ook lastig om te bepalen wie als uiteindelijke winnaar voor deze artikelen moet worden aangewezen. Uit de geschiedenis blijkt dat Kalta3 de meeste inhoudelijke bijdragen heeft geleverd. En wij feliciteren Kalta3 dan ook met het winnen van de digitale microscoop.

Artikel over het Midden-Oosten
Een uitgebreid artikel over het Midden-Oosten. Zeer informatief over een gebied dat altijd in beweging is. De afbeeldingen die hier zijn opgenomen zijn goed verantwoord. De teksten zelf geschreven. Jammer genoeg zitten er nog wel veel rode linken in de tekst zelf. Mooier was het als die waren weggewerkt. Toch vind de jury het artikel bijzonder genoeg om te belonen met de derde prijs: Polaroid i1035 camera.

Verdere informatie
WikiKids is de Nederlandstalige Internet-encyclopedie voor en door kinderen van de basisschool en bestaat nu al weer 3 jaar. In die tijd zijn er meer dan 5000 artikelen geschreven en meer dan 5000 afbeeldingen in de Beeldbank komen te staan.
Op WikiKids vinden leerlingen van de basisschool informatie voor hun spreekbeurt en werkstuk. Ze kunnen zelf ook meeschrijven aan de encyclopedie.

De SuperSchrijfWedstrijd is alweer de derde wedstrijd die WikiKids organiseert. In 2007 en 2008 stond de wedstrijd in het teken van fotografie.