Een paar weken geleden liet ik weten dat het document dat ik maak voor mijn VELON-traject ICT en lesgeven en begeleiden af is. Verschillende mensen hebben hieraan een waardevolle bijdrage geleverd.
Andre Manssen heeft hier nog een mooi vervolg aan gegeven door een YURLS-pagina te maken waarin alle links die voorkomen in het document op een rijtje te zetten. Hier kunnen mijn studenten mooi gebruik van maken. En anderen denk ik ook.

Andre was ook erg benieuwd naar de andere thema’s. Die thema’s zijn er al maar moeten nog wel weer worden bijgewerkt. De huidige versies zijn hier te vinden:

De thema’s moeten nog allemaal weer bijgewerkt worden. Er is nu overlap en er missen nog onderdelen. Ook merk ik dat studenten nog lang niet tevreden zijn met het aanbod. Voor mij is het nog zoeken naar de verhouding theorie en praktijk bijvoorbeeld. Ik ben benieuwd of anderen hier ook mee te maken hebben. Dan hoor ik het graag.

Voor ICT in de onderbouw ben ik nog bezig met een document. Maar dat is nog lang niet af. Tips over het werken met ICT in de onderbouw hoor ik ook graag.

En tenslotte ben ik ook nog druk bezig met het aanbod voor de minoren. Ook hier zijn er verschillende keuzes die gemaakt kunnen worden. Een belangrijk thema voor de minoren (derde en vierde jaar) is het ontwikkelen van een (professioneel) werkconcept. Voor mijzelf vertaal ik dit altijd in visieontwikkeling. Op welke manier kun je studenten helpen een visie te ontwikkelen op het gebruik van ICT in het onderwijs? Als anderen hier al ervaring in hebben dan hoor ik dat ook graag.

Veel vragen dus nog voor het komende jaar. Ben benieuwd hoe het er volgend jaar rond deze tijd mee staat.